Article: Mallorca ’04

Nederlandse kunst in golfclub pollensa

Mallorca Vandaag

Allard van Gent

17-12-2004

Artikel

Van 17 december tot eind januari zijn bij de golfclub van Pollença de schilderijen te bewonderen van de Nederlandse kunstenares Saroja, die samen met de Nederlandse kunstenaar Deva in Pollença woont.

De naam van de expositie, “Oleos”, zegt al wat voor werken er te zien zijn. Inderdaad, olieverfschilderijen. Saroja begon 15 jaar geleden in India met schilderen. “De olieverf was daar spotgoedkoop, het materiaal was goedkoop en dus kon ik rijkelijk van alles gebruikmaken”, zei ze in oktober 2001 in een interview met Mallorca Vandaag. De basistechniek die ze gebruikt is olie op canvas. Zelf noemt ze haar werk abstract, maar toch landschappelijk. “Ik vind dat je in al mijn werken toch een landschap kunt herkennen. Hier noemen ze me de “colorista”, omdat ik veel met kleuren werk. De kleur is het belangrijkste, deze bepaalt de sfeer”, aldus Saroja in 2001.

Saroja werkt internationaal. Haar schilderijen hangen o.a. in “The Lewis Gallery” in Carmel (USA, California), galerie Herraiz in Madrid, galerie Barebones Art Space in Bangalow (Nieuw-Zeeland) en in enkele Duitse galeries zoals Prym Fashion in Stolberg. Op Mallorca zijn haar kunstwerken te bewonderen in het Centre d’Art in Sineu, galerie Cuníum in Inca en Bennassar galeries in Pollença.

Mallorca Vandaag (www.mallorcavandaag.com)

GOLF POLLENSA